10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν βγαίνετε φωτογραφίες γιατί θεωρείτε ότι δεν σας αγαπάει ο φωτογραφικός φακός; Και εγώ είμαι ένας από αυτούς που προτιμάνε να βρίσκονται πίσω από την κάμερα και όχι μπροστά.
Ωστόσο σήμερα βρήκα 10 συμβουλές που υποστηρίζουν ότι θα σας κάνουν να φαίνεστε καλύτεροι όταν έρθει η στιγμή που δεν θα μπορέσετε να κρυφτείτε από το μάτι του αδίστακτου φωτογράφου.
1. Εστιάστε τα μάτια σας ελαφρώς ψηλότερα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, μετακινήστε λίγο το πρόσωπο προς τα εμπρός και αφήστε το πηγούνι σας να χαμηλώσει ελαφρά.
2. Βάλτε την γλώσσα σας πίσω από τα δόντια και χαμογελάστε. Αυτό θα χαλαρώσει λίγο τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
3. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι του σώματος αλλά όχι κολλημένα σε αυτό. Για αν φαίνεστε φυσικοί, θα πρέπει να είναι ελαφρώς μακριά από το σώμα.
4. Κάντε ένα δοκιμαστικό για τα ρούχα που φοράτε με φόντο έναν άσπρο τοίχο και με φωτισμό μια έμμεση φυσική πηγή φωτός (κάτω από ένα δέντρο ή μέσα σε δωμάτιο κοντά σε ένα παράθυρο). Αυτό θα δείξει για παράδειγμα αν το μπλέ είναι πραγματικά το χρώμα που σας ταιριάζει καλύτερα.
5. Βασικός κανόνας είναι να αποφύγετε τα ρούχα με μοτίβα.
6. Οι φωτογραφίες υπερτονίζουν τα πάντα. Για τον λόγο αυτό να είστε φειδωλές στο makeup. Για τις γυναίκες κάτω των 30, λίγο μάσκαρα και lip gloss.
7. Κάντε εξάσκηση στην κλασική πόζα. Στρέψτε το σώμα 3/4 προς την κάμερα με το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και τον ένα ώμο εγγύτερα στον φωτογράφο. Όταν στέκεστε τελείως ευθεία μπροστά, το σώμα τείνει να φαίνεται φαρδύτερο.
8. Για φωτογραφίες που σας δείχνουν απλά να στέκεστε, κοιλιά μέσα, ώμοι πίσω και ίσια πλάτη!
9. Μελετήστε λίγο τα άτομα με φωτογένεια καθώς και τις φωτογραφίες στις οποίες πιστεύετε ότι φαίνεστε καλύτερα. Ψάξτε για την καλύτερη σας γωνία. Πιθανώς να δείτε ότι γελούσατε ή διασκεδάζατε αρκετά. Συνήθως η λήψη φωτογραφίας όταν κάποιος είναι χαλαρός ή σε φάση κινητικότητας, δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
10. Για να χαλαρώσετε, προσπαθήστε να κλείσετε τα μάτια σας και ανοίξτε τα αργά λίγο πριν ληφθεί η φωτογραφία.